Posted by: Frank Bentin | 4. februar 2010

Skattereform – Føler du dig også snydt af Regeringen?

Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard har sørget for en ekstra stor skattelettelse til de rigeste danskere. De 100 danskere med den højeste indkomst får i 2010 en skattelettelse på gennemsnitlig 790.000 kroner. Det viser et nyt svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

»Vi står midt i en økonomisk krise, og arbejdsløsheden stiger voldsomt. Tusindvis af danskere mister hver måned deres arbejde. Og regeringens bedste svar er at forgylde de allerrigeste danskere endnu mere. Hvad skal de rigeste danskere dog bruge en skattelettelse på næsten 800.000 kroner om året til? Det skaffer ikke nye jobs til de mennesker, der nu står uden arbejde« siger Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen til Socialdemokraternes Nyhedsbrev.

Til sammenligning får en pensionist i lejebolig 150 kroner i skattelettelse om måneden ifølge en opgørelse fra Finansministeriet.

»Hvem er det egentlig, som har mest brug for en hånd under krisen? Regeringen mener, at det er bankdirektørerne og de andre rigeste danskere, der har brug for en hånd. Vi Socialdemokrater mener, at det er de unge, der ikke kan få praktikplads, og alle dem, der nu enten allerede har mistet deres job eller risikerer at blive ramt af arbejdsløshed i fremtiden« siger Mette Frederiksen.

Socialdemokraterne og SF vil som en del af det nye fælles skatteudspil Fair Forandring indføre en millionærskat, således at personer, der tjener over en million kroner om året uden pension, skal bidrage mere til finansieringen af vores fælles velfærd.

Med vedtagelsen af Forårspakken vil der i 2010 blive givet store skattelettelser til de rigeste i Danmark, der får 30 gange så meget til ekstra forbrug, som de fattigste. Håbet fra regeringen er, at dette vil medvirke til at sætte gang i dansk økonomi. Effekten er imidlertid meget tvivlsom, fordi de rigeste er mindst tilbøjelige til at sætte gang i økonomien med øget forbrug – læs evt. mere i en analyse udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.


Skriv en kommentar

Kategorier