Posted by: Frank Bentin | 11. november 2009

Venstre borgmester pynter sig i lånte fjer

Det er naturligvis glædeligt at også Pia Allerslev (V) havde en sommer som hun aldrig vil glemme. Jeg henviser til hendes kommentar i dagens udgave af Politikken, hvor hun indleder sit angreb på Socialdemokraterne og flertallet i Københavns Borgerrepræsentation ved at henvise til World Outgames der blev afviklet i august og som på mange måder var en kæmpe succes for hovedstaden. Jeg er enig med kultur og fritidsborgmesteren i, at homo-OL på en flot og festlig måde var med til at vise omverdenen, at København er en rummelig, tolerant og åben by, hvor vi har plads til alle. Ligesom jeg anerkender, at Pia Allerslev i homo Magasinet Out & About i oktober også ønsker en ændring af ægteskabsloven, så også homoseksuelle kan indgå ægteskaber i den danske folkekirke.

Men det er ærlig talt, så pynter Pia Allerslev sig med lånte fjer, når hun på den måde forsøger at appellere til de homoseksuelle vælgere i København. Faktum er at hun som kommunalpolitiker i bedste fald kun har begrænset indflydelse på, at få ændret de holdninger som kendetegner flertallet i hendes moderparti på Christiansborg, hvor Venstre sammen med de Konservative og (U)dansk Folkeparti aldrig har stemt for lovændringer, der ligestiller homoseksuelle med majoriteten af befolkningen. Lad mig blot erindre om, at VKO i tidens løb har stemt imod lovforslag om kunstigbefrugtning, stedbarnsadoption, adoption, registeret partnerskab og kirkeligvielse.

Udtalelsen om, at Københavns Borgerrepræsentation bæger præg af et stivnet og en bureaukratisk administrations form er en god pointe. Men også her er der tale om tomme slag i bolledejen! For Pia Allerslev ved jo godt at Socialdemokraterne i København ønsker en reform af den nuværende og utidssvarende styreform med dets mange borgmestre fra vidt forskellige politiske partier – hendes eget inklusive. Men også her er VKO imod – hvilket måske ikke er så overraskende, for det vil blot betyde at de tre partier ikke vil få hver sin borgmesterpost i København.

Og lad mig så i øvrigt afslutte med huske Venstre og Pia Allerslev på, at man jo selv har været med til at vedtage budgetterne for København de sidste to gang. Så derfor må også Venstre påtage sig sin andel af ansvaret for, at vi i København ulykkeligvis endnu ikke kan leve fult ud op til eksempelvis pasningsgarantien, eller til at der fortsat er københavnske folkeskoler som vitterlig trænger til at blive renoveret, og endeligt at København i den grad har en kolossal mangel på moderne idrætsfaciliteter.

Frank Bentin,

Kandidat for Socialdemokraterne i København

Skriv en kommentar

Kategorier