Posted by: Frank Bentin | 3. november 2009

Måske trænger Socialminister Karen Ellemann til nye briller

Måske trænger Socialminister Karen Ellemann til nye briller

af Frank Bentin, kandidat (S) Københavns Borgerrepræsentation

»Den halte ser, den blinde går, og hånd i hånd de målet når« – sådan lyder et dansk ordsprog.

Nu har jeg ikke kendskab til om hvorvidt Indenrigs- og Socialminister Karen Ellemann (V) benytter kontaktlinser, men hvis hun gør det, så ville de nok være en rigtig god idé at lægge vejen forbi en optikker. Efter at have læst ministerens debat indlæg i Politikken (papir udgaven) den 2. november 2009 hvor hun konkludere at kommunalreformen og regeringens initiativer samlet set har gjort livet lettere for borgerne – også de svagest – kan jeg sådan set, hvorfor Karen Ellemann indleder sit indlæg med at citere netop et koreanske ordsprog – ’at enhver har sine egne briller’.

Men ikke det stod mindre bør man stille spørgsmålet: Gad vide med hvilke briller regeringens ministre ser den verden vi befinder os i? For det kan ikke være i virkelighedens verden! Til trods regeringens talrige løfter til den danske befolkning, så bliver det jo gang på gang dokumenteret at størsteparten af de talrige reformer som er blevet vedtaget i de seneste knap otte år i realiteten blot er tomme slag i bolledejen.

Tag eksempelvis løftet om at regeringen ville tage initiativ til at nedbringe antallet af danskere, der må sættes på gaden fordi de ikke kan betale deres husleje. Hvad er der sket på dette område? Jo man har bestemt, at boligselskaberne fra 1. juli skal meddele kommunerne, at man står forud for at skulle udsætte en lejer fordi han eller hun ikke har betalt sin husleje. Jeg går ud fra at tanken bag dette forslag er, at kommunerne dermed skulle få tid til at kunne kontakte den pågældende borger for at se, hvordan de kan hjælpe vedkommende så sagen ikke ender med at man står uden tag over hovedet. Det er klart min opfattelse, at kommunerne naturligvis har den gode vilje, men de mangler både mennesker og penge til at løse problemet. Endnu engang er der nemlig ikke fulgt ressourcer med fra statens side til at man i netop landets kommuner også kan forhindre at en gældsplagede lejer ikke bliver sat på gaden. Det eneste regeringen har opnået med denne lov er, at man i bedste fald blot har udskudt udsættelsen i måske yderligere en eller to måneder og det var vel næppe det der var intentionen med loven.

Jeg går ud fra at intentionerne var at nedbringe antallet af udsættelser. Men faktum er, at flere af landets boligselskaber ifølge Ritzau netop har oplyst, at der alene i årets første 10 måneder er sket en stigning på mellem 30 – 40 procent i antallet af udsættelser – i øvrigt udsættelser er der for største partens vedkommende rammer enlige etnisk danske mænd. »Det er dybt bekymrende og en ulyksalig samfundsudvikling. Hver gang, vi er nødt til at sætte en familie på gaden, er det en tragedie. Men når lejerne ikke kan betale, er vi desværre nødt til det«, udtaler Gert Nielsen, direktør i Boligselskabernes Landsforening.

Som bekendt er der kun to uger til Kommune- og Regionsrådsvalget. Og selvom om det desværre ikke betyder at vi også får en ny regering, så håber jeg virkelig at vælgerne den 17. november sender det klare signal til VKO om at deres regeringstid er slut, og at de kan imødese vælgernes dom ved næste Folketingsvalg – nemlig at der i den grad er behov for en S SF ledet regering for at Danmark igen skal komme på rette spor. For der er ved gud meget der halter her i landet.


Skriv en kommentar

Kategorier